27. april 2014

Thy Classic

Kristian Jørgensen har lavet denne fantastiske artikel fra Thy Classic - 2014

Vejrudsigten havde lovet godt vejr til Thy Classic og det skal jeg da lige love for at der var.
Thy Classic blev i år afholdt for 2. gang, og jeg håber det bliver en fast tradition at vi skal til Thy fremover. Nu var dette det første classic løb jeg nogensinde har deltaget i, så jeg ved ikke helt om det er meget specielt i forhold til de andre classic løb i løbet af sæsonen, men det var i hvert fald specielt for mig. De over 20 fremmødte kører blev inddelt i 4 grupper og der blev kørt med selvbedømmelse.  Her bliver det hele taget lidt mere afslappet end til de almindelige løb hvor moderne motorcykler deltager. Hele gruppen kører en sektion og hver kører bliver bedømt af resten af gruppen. Efter alle i gruppen har gennemkørt sektionen køres der videre til næste sektion. Dette er væsentlig anderledes end hvad jeg er vandt til fra de moderne løb, men det er nu en meget sjov måde at gøre tingene på til sådan et classic løb.

Some description

Vi kørte 4 omgange med 8 sektioner, eller det var i hvert fald planen fra morgenstunden af. Dertil fik vi også at vide at, fra klokken 12.00 til 12.30 var der tvunget middagspause, for vi skulle jo også lige kunne holde ud at køre resten af løbet.
Under middagspausen blev løbets flotteste 2- og 4-takts motorcykel kåret og vinderne fik tildelt en bøtte honning som præmie. Peter Mønster fik præmie for flotteste 4-takter og Villy Kyndesen fik for flotteste 2-takter.

Sektionerne i Thy er ikke nummereret som de ellers er til trialløb. De var navngivet og jeg er helt sikker på at for de lokale gav alle navnene mening og der er helt sikkert en historie bag nogle af navnene. Jeg husker ikke dem alle men vi kørte blandt andet i ”Suel øver Thyk” og ”Pouls tå”. En af sektionerne, som jeg desværre ikke husker navnet på, lå i en god gang ”plørre” og efter alle havde kørt 2 omgange var der enighed om at den var ”træls”, så den blev der ikke kørt mere i resten af dagen.

Til præmieoverrækkelsen var der præmier til 3 klasser:
Sofie Sørensen vandt trial motions klassen.
Johannes Schjerning vandt den almindelige classic klasse og der var vidst enighed blandt resten af deltagerne i denne klasse at der snart var på tide at han skulle rykke en klasse op J

I den store og vilde elite classic klasse plejer Hans Jørn Bech og Villy Kyndesen at skiftes til at vinde, men sidste års danmarksmester på moderne trial, Morten Andersen, havde i dagens anledning lånt svigerfars Fantic og veteranerne måtte se sig slået af den unge mand. Morten vinder efterhånden snart alting, så mon ikke han snart skal til at spille lotto? J
I stedet for pokaler, som det plejer at være til trialløb, blev de 3 bedste i hver klasse præmieret med øl fra det lokale bryghus i Thy og da den store vilde elite classic klasse var så stor som den nu var, så var der også præmie til 4. pladsen i denne klasse. Det var mig, så jeg blev glad J

Alt dette siger måske lidt om hvordan sådan et classic løb foregår. Det er meget afslappet og hyggeligt. Det hele behøver ikke altid at være så formelt. Det var det første, men bestemt ikke det sidste classic løb jeg har deltaget i!